Oletko koskaan Googlettanut oirettasi kun, olet sairas ja ylös tulee heti ensimmäisenä vaarallinen syöpä? Et ole ainoa, sillä sitä tapahtuu kaikille. Tässä kolumnissa kerron kuinka saada talutettua kaikki negatiiviset ja miten elää niiden kanssa.

Flunssa=Syöpä

Se on yleensä ensimmäinen asia mikä tulee, kun Googlettaa oireitaan. Tämä saa ihmisen vainoharhaiseksi ja sitten alkaa turhat lääkärin käynnit, mitkä yleensä rauhoittavat tietenkin mieltä, kun lääkäri sanoo että sinulla ei ole mitään.

Oma kokemus luulosairauden kanssa

Kaikki alkoi kesällä 2015, kun oletin että minulla on sydänvika, koska rintaan sattui. Menin sitten lääkäriin missä todettiin, että minulla ei ole mitään. Vaikka mitään ei ollut vialla, niin asia jäi kuitenkin vaivaamaan minua.

En saanut nukuttua öisin ja se johti psykiatrin puheille. Sain rauhoittavia lääkkeitä, jotka auttoivat nukkumaan, mutta silti ajattelin koko ajan, että minulla on jotain vikaa koska Googlasin asioita. Menin kahden vuoden aikana kahdeksan kertaa lääkäriin, koska epäilin koko ajan että minulla olisi jotain, vaikka loppupeleissä ei ollut yhtään mitään.

Ahdistus jatkuu vielä tähänkin päivään

Nykyäänkin joka toinen päivä ahdistus yllättää. Se on ikävä vaiva, mutta yritän parhaani mukaan elää sen kanssa. Se kyllä vaikeuttaa huomattavasti asioiden tekemistä. Esimerkiksi välillä on todella vaikeaa mennä kouluun, mutta kuitenkin yritän parhaani, koska aine mitä opiskelen on todella kivaa ja porukka hauskaa koulussa.

Liikunta auttaa huomattavasti

Kun lähtee liikkumaan kuulokkeet korvassa, ajatukset lähtevät kiertämään ja mieli rauhoittuu. Nykyään kävelen ainakin kaksi tuntia metsissä, koska se rauhoittaa eikä ole minkään näköistä stressiä. Joten vinkkinä kaikille: menkää kävelylle. Se auttaa rauhoittamaan mieltä ja stressiä eikä ole huolia mistään.

Älä istu vaan liiku

Lähde liikkeelle vaikka ajatuksesi eivät sallisi sitä. Lenkillä huomaat olevasi toinen ihminen ja ahdistuksesi on vain historiaa.

Miku Rosenbröijer