Tottenham ja Antonio Conte ovat sisäisen pyörremyrskyn keskellä. Joukkueen ja valmentajan yhteinen tulevaisuus on vaakalaudalla. Teksti: Veikka Lokka. Kuva: Helmi Vuorimaa.

Conten ja Tottenhamin kausi on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä. (Kuva: Instagram, @antonioconte)

Pohjoislontoolaisseura Tottenham majailee tällä hetkellä Valioliigassa neljäntenä. Hyvästä sijoituksesta huolimatta kausi on ollut hyvin kaukana ruusuilla tanssimisesta. Joukkueen suurin ongelma on ehdottomasti epätasaisuus peliesityksissä. 

Suurin Tottenhamiin kohdistuva puheenaihe on jatkuvasti valmentajatilanne. Tällä hetkellä joukkueen peräsimessä oleva Antonio Conte on antanut vaihtelevia kommentteja jatkostaan Lontoossa. Monet huhut ovat myös vieneet italialaista pois Tottenhamista. Conten rahakas sopimus loppuu tähän kauteen. 

Conte on yksi maailman parhaiten palkatuista valmentajista. Hän tienaa noin 20 miljoonaa puntaa kaudessa. Tulokset ja etenkään peliesitykset eivät vastaa odotuksia. 

Tottenhamin peli on ollut erittäin tylsää läpi kauden, ja Conte ei ole missään vaiheessa osoittanut halua muuttaa mitään. Italialainen johdatti Tottenhamin viime kaudella neljänneksi, mikä oli hieno saavutus. Conte tuli seuraan kesken kauden, ja Spurs löytyi sarjataulukosta yhdeksäntenä italialaisen saapuessa. 

Tällä kaudella kuitenkin pohjoislontoolaisten pelityyli on ollut erittäin ennalta-arvattavaa, ja monet vastustajat ovat pystyneet pysäyttämään Conten joukkueen. Conten puolustusvoittoinen pelityyli on alkanut käymään fanien hermoille. Hyökkäyspelistä puuttuu täysin luovuus ja varasuunnitelma. Joukkueen hyökkäys on ollut lähes täysin tähtihyökkääjä Harry Kanen varassa.

Filosofiat eivät kohtaa

Perinteisesti Tottenham on tunnettu joukkueena, joka pelaa hyökkäävää jalkapalloa. Conten edeltäjät Jose Mourinho ja Nuno Espirito Santo tunnetaan Conten tapaan puolustavasta pelityylistä. Edellä mainittujen aika Lontoossa ei ole päättynyt hyvin, ja samaa uhkaa Contea. Monet fanit haikailevat takaisin entistä valmentajaa Mauricio Pochettinoa, joka suosii hyökkäävää jalkapalloa.

Lisämausteen tilanteeseen tuo myös Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy, kuka tunnetaan rautaisena neuvottelijana. Levy saa jatkuvasti kritiikkiä siitä, että hän ajattelee seuraa vain rahallisesta näkökulmasta. Itse jalkapallo on usein jäänyt varjoon Daniel Levyn johtamistyylissä, ja hän on ehdottomasti osa jo pitkäaikaista ongelmaa Tottenhamissa.

Conte on läpi kauden spekuloinut omaa tulevaisuuttaan seurassa. Italialaisella on ollut erittäin vaikea kausi myös henkilökohtaisella tasolla. Conte on kärsinyt terveyshuolista ja on joutunut olemaan poissa joukkueen luota pari kertaa tällä kaudella. Valmentaja on välillä vaikuttanut jopa masentuneelta lehdistötilaisuuksissa.

Viimeisin kohu syntyi Tottenhamin pudottua Mestareiden liigasta kahden heikon pelin jälkeen. Brasilialaishyökkääjä Richarlison kritisoi Conten valintoja ja pelityyliä rajulla kädellä pelin jälkeen.

Conte vastasi tähän kritisoimalla Richarlisonin edesottamuksia tällä kaudella. Tilanne vaikuttaa Pohjois-Lontoossa räjähdysherkältä.

Ei ole epäilystä siitä, etteikö Conte olisi maailmanluokan valmentaja. Italialaisen saavutukset puhuvat puolestaan. Kuitenkin kaikki merkit ovat ilmassa siitä, että Conte ja Tottenham eivät ole hyvä yhdistelmä. 

Tällä hetkellä yksikään osapuoli ei vaikuta tyytyväiseltä tilanteeseen. Sen takia kesällä olisi paras Tottenhamin ja Conten lähteä eri suuntiin – yhteisymmärryksessä.