Kausi 2021 alkoi poikkeuksellisesti, kun testejä ajettiin vain kolme päivää.

Haas hankki alkavalle kaudelle täysin uuden kattauksen. Amerikkalaistiimi palkkasi viimekauden F2-mestarin Mick Schumacherin ja venäläisen, näin ikään F2-sarjaa kiertäneen Nikita Mazepinin. Isänsä meriittejä olkapäiltään ravisteleva Schumacher oli itsestään selvä lisä sarjaan. Tallin venäläiskuljettajan paikkaan vaikutti ehdottomasti hänen isänsä miljardiomaisuus. Talli sai kokonaan uuden värityksen kaudelle 2021. Autoa kiertää venäjän lippu, ja selitystä sille ei ole vaikea etsiä. Auton värityksestä kuhistiin ennen kauden alkua, mutta lopulta värit saivat jäädä. 

 

Isän varjosta parrasvaloihin

Schumacherin otteita formulamaailma seuraa äärimmäisen tiiviisti. Onko hänestä ottamaan isänsä viitta harteilleen ja palauttamaan mestaruus takaisin Saksaan? Sebastian Vettel onnistui siinä viimeksi kaudella 2013. Viime kaudella F2-sarjassa upean loppukirin tehnyt Schumacher on vaikean paikan edessä: tulokkaana talliin, joka on ollut vaikeuksissa ja ryvettynnyt sarjan pohjalla. Tuoko nuoruuden into energiaa talliin vai puhuuko kokemattomuus puolestaan? Siihen saadaan esimakua viikon päästä, kun moottorit käynnistyvät aavikolla Bahrainin Shakirissa.

 

Otsikoista ohjaamoon

 

Nikita Mazepin ajoi kauden 2020 F2-sarjaa Hitech-tiimissä. Kauden aikana kaksi voittoa ja kuusi palkintosijaa kerännyt venäläinen on kauden alla ollut otsikoissa täysin muiden kuin ajosuorituksiensa perusteella. Sarjassa sijoitus vasta viides, mutta pahvi Haassille irtosi silti. Aggressiivisesta ja hyvin kyseenalaisesta ajotyylistä tutuksi tullut Mazepin on aiheuttanut paljon kysymyksiä siitä, onko hän oikea kuljettaja sarjaan? F2-sarjassa Mazepin kohautti tuomaristoa työntämällä muita kuljettajia radalta ulos kerta toisensa perään. Miten venäläisen kausi tulee menemään, jos vauhtia ei löydy?

 

Nousevatko japanilaiset F1-säteet vihdoin?

Ovatko japanilaiset saaneet vihdoin tarvitsemansa supermiehen? Yuki Tsunoda vakuutti koko formula kansan ajamalla talvitestien toiseksi nopeimman ajan Alpha Taurilla. Haaste tulee kaudella olemaan valtava. Vierelleen hän sää Pierre Gaslyn, joka on lyhyen uransa aikana ehtinyt edustamaan jo Red Bullin F1-tiimiä. Positiivinen, sympaattinen ja iloinen japanilainen todisti olevansa myös äärimmäisen nopeä häviämällä vain Max Verstappenille ainoastaan 0.00.093 sekuntia. Samoilla renkailla tämä on hurja suoritus tulokkaalta. Viime kaudella jännitettiin, saako Tsunoda superlisenssipisteet täyteen. Vastausta ei tarvitse enää miettiä. Alpha Tauri voi olla todellinen yllättäjä, jos vauhti todella on näin kovaa. Onneksi vastausta ei tarvitse odottaa kahta viikkoa kauempaa.