Kontti on kierrätystavaratalo ja second hand -myymäläketju, jossa myydään lahjoitettuja vaatteita, kodin tavaroita ja huonekaluja.

Kontin missiona on tarjota mahdollisuus olla mukana Punaisen Ristin auttamisen ketjussa lahjoittamalla ja ostamalla kierrätystuotteita. SPR:n Kontti kierrätystavaratalo edistää suomalaisten hyvinvointia monilla eri tavoin. Näitä kierrätystavarataloja on tällä hetkellä jo 12 kappaletta ympäri Suomea.

Konttien tärkeänä tehtävänä on kierrätyksen edistäminen sekä SPR:n avustustoiminnan merkittävä tukeminen. Tätä varten Kontti vastaanottaa tavaralahjoituksia myytäviksi kierrätystavarataloissa sekä edelleen lähetettäväksi avustuskohteisiin. Lahjoitukset voi joko tuodaan suoraan Konttiin tai tarvittaessa suuremmat erät voi myös tilata noudettavaksi.

Lahjoitettavien tavaroiden tulee olla ehjiä ja puhtaita, jotta ne voidaan hyödyntää ilman suurempaa käsittelyä.

Lahjoitetuille tavaroille voidaan tehdä pientä siistimistä ennen siirtämistä myymälään tai avustustoimintaan.

Suurempaa työtä vaativat tavarat jatkavat matkaansa jatkokäsiteltäväksi raaka-aineeksi uusille tuotteille tai energiaksi.

Kierrätystavarataloissa on omat monipuoliset osastonsa esimerkiksi vaatteille, huonekaluille, kirjoille, leluille, sisustustarvikkeille, koriste-esineille ja urheiluvälineille. Myymälän ystävällinen henkilökunta auttaa kaikissa tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Toisena tärkeänä tehtävänä on auttaa työttömiä palaamaan takaisin työelämään. Kontista löytyy monia eritasoisia tehtäviä esimerkiksi kuljetuksiin, vaatehuoltoon ja myymälänhoitoon liittyen. Tätä kautta on moni päässyt takasin työelämään.

Konttien toiminta tukee omalta osaltaan koko SPR:n toimintaa sekä kotimaassa että ulkomaisissa kriisikohteissa. Kaksi kolmasosaa kontin tuloksesta osoitetaan vapaaehtoistoiminnan tukemiseen Suomessa ja yksi kolmasosa katastrofirahastoon.

Sinäkin voit tukea tätä hyödyllistä toimintaa lahjoittamalla tarpeettomat tavarasi edelleen hyödynnettäviksi sekä ostamalla tarvitsemasi kierrätystavaratalosta uuden sijaan.

Käy saitilla https://kontti.punainenristi.fi/ ja laitetaan yhdessä hyvä kiertämään!