Näyttelijä Leonardo DiCaprio on ollut ehdolla voittaa näyttelijöiden suurimman palkinnon, kultaisen Oscar-patsaan lukuisia kertoja uransa aikana. Sitä ei tullut hänen hittifilmistään Titanicista, jossa hän oli ehdolla mutta palkinto jäi saamatta. Tästä pettyneenä, Leo ei tullut edes juhlimaan filmin toisen päätähden, Kate Winsletin Oscarin voittoa.

Titanicin jälkeen Leo on tähdittänyt useita hienoja elokuvia kuten The Aviator, Shutter Island ja Blood Diamond, muttei ole saanut näistä töistään sitä kirkkainta palkintoa. Vuonna 2016 Leo sai vihdoin himoitsemansa kruunun omalle uralleen, kun The Reveant toi hänelle Oscarin parhaasta pääroolista.

Oli myös sattumaa, että samassa kuussa Ruotsin kuninkaallisille syntyi pieni poika, jonka nimeksi annettiin Oscar. Sääli ettei se ollut Leon lapsi, vaikka Oscar- palkinto saattoi hyvinkin vertauskuvallisesti olla sitä.

oscar3

 

Leon näyttelytyyli oli hänen uransa alussa reippaan iloluontoista, mutta lopulta hänestä kuoriutui hieman kyyninen otsien kurtistaja. Leon parhaan kaverin, Tobey Maguiren viimeisin elokuvarooli oli esittää neuroottista shakkinörttiä elokuvassa Pawn Sacrifice, joka jäi unohduksiin toisin kuin The Reveant, jossa Leo esitti uhmakasta ja raavasta erämiestä.

Leolle on ominaista rooleissaan olla hyytävän itsevarma ja nokkela seuramies, joka johtaa usein hölmistyneisiin ilmeisiin. Hän usein rooleissaan hehkuu karismaa, kun kysyy vastapuolelta ”u-huh?”, eli suomeksi ”ihanko totta?”. Mites nyt suu pannaan, kun uralla on voitettu kaikki mitä on voitettavissa? Mitä Leon kannattaa seuraavaksi elämässään tehdä? Leo voi nyt lesottaa että on voittanut Oscarin, mutta heitetään hänelle pallo takaisin ja kysytään että ”u-huh?”. Ihanko totta?

Teksti: Aleksi Juvonen

Kuva: Martta Nerg