Luonnossa on paljon kauniita, jopa karun kauniita paikkoja. Päässäni pyörii paljon kysymyksiä, miksi emme näe luonnon kauneutta ja osaa arvostaa sitä? Emmekö osaa arvostaa luontoa tietyssä vaiheessa elämäämme? Osaammeko arvostaa luontoa ja sen tarjoamia hyötyjä ikinä eläessämme?

Syksyinen aamu

 

Lapsena olemme viettäneet paljon aikaa luonnossa kavereiden kanssa leikkiessä, sitä katkoo puista oksia saadakseen rakennettua kivan majan isojen puiden alle. Lapsi ei aina ehkä ymmärrä luonnon merkitystä samalla tapaa kuin aikuiset, mutta ymmärtävätkö edes aikuiset luonnon merkitystä? Kasvaessamme aikuisiksi on vaiheita kun joko inhoamme luonnossa olemista tai sitten rakastamme viettää aikaa luonnossa rauhoittuen. On ihmisiä jotka näkevät luonnon kauneuden ja sen tarjoamat hyödyt läpi elämänsä, mutta on myös ihmisiä jotka eivät osaa arvostaa luontoa. Miksi jotkut haluavat tuhota paikan jossa joidenkin sielu ja mieli lepää, paikan joka on monien eläinlajien koti ja ainoa paikka elää? Miksi sysäämme roskamme ja romumme luontoon vaarantaen monen eläimen hengen sekä elinympäristön, pilaten omaa ympäristöämme?

Alle olen koonnut kuvia paikoista jotka olen itse nähnyt kauniina ja kuvia esineistä jotka eivät kuulu luontoon.

Kuva on otettu Kruunuvuoren nuotiopaikalla. Oikealla on muurattu lipputangon jalusta jonka punaiset osin tuhosivat kansalaissodassa. Vasemmalla oleva puinen jalusta on Albert Goldbeck-Löwenin pystyttämä 1900-luvun alkupuolella.

 

 

Näkymää Kruunuvuoresta

 

 

Pieninkin puistikko matkalla kotiin voi olla todella kaunis

 

 

 

 

Luontoon hylätty kasa tavaraa – kuin pieni kaatopaikka

 

Lokero, kassakaappi? Keskellä ei mitään.

 

Hylsy lehtien ja sammaleen seassa.

 

Kuvat ja teksti: Suvi Berg