Masters on golfkauden ensimmäinen major-turnaus. Kahtia jakautunut golfyhteisö kohtaa Augustassa Yhdysvaltain Georgiassa.

Teksti: Henri Hokkanen

Tutuksi tullut huhtikuussa pelattava Masters on jälleen täällä. Tällä kaudella pakkaa voi sekoittaa viimeisen vuoden puhutuin aihe golf-piireissä: PGA-tour ja LIV-tour. 

Kentällä tullaan näkemään maailman parhaita golfpelaajia molemmilta kiertueilta.

Legendaarisella Augusta National Golf Clubilla pelattava turnaus on poikkeuksellinen siinä mielessä, että se pelataan joka vuosi samalla kentällä. 

Turnauksella on todella vahvat perinteet. Voittaja saa itselleen vihreän takin ja kultaisen mitalin. Hän saa myös loppuelämän ajaksi kutsun  “champions dinnerille”, eli lounaalle, jonne saa kutsun vain turnauksen voittanut pelaaja.

Perinteenä on, että edellisen kauden voittaja päättää ruokalistan seuraavalle lounaalle. Eli viime vuoden Mastersin voittaja Scottie Scheffler saa päättää tämän vuoden lounaan ruokalistan.

LIV:in ja PGA Tourin välillä on ollut paljon kitkaa viimeisen vuoden. Entisiä masters-voittajia löytyy molemmilta kiertueilta.

Scottie Scheffler on hallitseva Masters-voittaja.
(Kuva: themasters Instagram)

 

Osallistujalista on häikäisevä

Pelaajalista Mastersissa on todella tasokas. Maailman parhaat pelaajat kohtaavat Augustassa. 

2000-luvun kovin taistelupari Phil Mickelson ja Tiger Woods kohtaa todella pitkästä aikaa. Mickelson on ollut LIV-tourin kasvot ja nimekkäin pelaaja siitä lähtien, kun kiertue perustettiin. 

Nimilista turnaukseen on muutenkin täynnä tähtiä. Viime vuoden voittaja Scottie Scheffler on yksi heistä. 

Entä saako Rory McIlroy vihdoin vihreän takkinsa, ja pystyvätkö LIV-Tourin tähdet haastamaan? Dustin Johnsonilla ja Cameron Smithillä on siihen suurimmat mahdollisuudet. Voittajaehdokkaita on lukuisia.

Tämän vuoden turnaus saatetaan pelata kosteissa olosuhteissa. Augustaan on luvattu vesisadetta sekä ukkosta joka saattaa sekoittaa hieman pakkaa. Turnaus alkaa kiirastorstaina.

 

Juttua korjattu 12.23, kirjoitusvirhe