Hopea formula ajaa pääsuoralla rinkiä renkaat savuten. F1-kausi on juuri saatu päätökseen Abu Dhabin radalla. Kausi on jälleen kerran päättynyt Mercedes-kuskin voittoon.
Keke Rosbergin
poika Nico voitti uransa ensimmäisen ja luultavasti viimeisen Formula ykkösten maailmanmestaruuden. Nico Rosberg nimittäin ilmoitti lopettavansa kilpauransa moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Rosbergin lopettamispäätös tuli itselleni täysin puun takaa. Myönnän ihmetelleeni hänen päätöstään, mutta samalla nostan Rosbergille hattua. Hän lopetti huipulla. Hän oli saavuttanut unelmansa.

Rosbergin päätöksen myötä käynnistyivät spekulaatiot hänen seuraajastaan välittömästi. Mersun tallipäällikkö Toto Wolff kertoi medialle, että jokainen kuski Kimi Räikköstä ja Danil Kvyatia lukuunottamatta on kysellyt vapautuneen kuljettajapaikan perään. Todennäköisimpinä korvaajina on pidetty tällä kaudella Manor-tallissa ajanut Pascal Wehrlein ja suomalainen Valtteri Bottas. Mercedes on dominoinut Formula ykkösiä viimeiset kolme kautta. Rosberg-Hamilton kaksikko on poiminut käsittämättömän paljon voittoja viime kausien aikana. Rosbergin lopettaminen onkin eräänlaisen dynastian loppu.

Ensi kaudella nähdään taas paljon uusia sääntömuutoksia. Esimerkiksi autot ja renkaat levenevät. Uusien sääntöjen on tarkoitus lisätä autojen downforcea, joten autot voivat olla ensi kaudella jopa 2-3 sekuntia nopeampia yhdellä kierroksella kuin tällä kaudella. Nämä muutokset antavat muille talleille mahdollisuuden pysäyttää Mercedeksen dominointi. Nico Rosbergin korvaajan valinnalla voi olla suurikin merkitys auton kehitykseen, varsinkin jos kuljettajaksi valitaan kokenut kuski, joka pystyy auttamaan auton kehitystyössä.

Mercedeksen hallinnalle on saatava loppu tai viimeinenkin mielenkiinto sarjasta katoaa. Etenkin Ferrarilla ja Red Bullilla paiskitaankin kuumeisesti töitä, jotta valta vaihtuisi. Tasaisia taisteluita maailmanmestaruuksista ja osakilpailuiden voitosta, sitä tämä moottoriurheilun kuninkuusluokka ehdottomasti tarvitsee.