Tällä viikolla Helsingin ratikoissa on mahdollisuus kuulla live-musiikkia. Siis ei mitään humalaisten performanssia vaan oikeaa taidetta.

Ratikkasoittajien kiertueen musiikkia kuullaan keskiviikosta lauantaihin kaikilla raitiolinjoilla päivällä 9-15 välillä, sekä illalla 18-21. Liikkuvuuden helpottamiseksi ruuhka-aikana ei ole esiintyjiä. Kiertue huipentuu lauantaina 19.3., klo 19-21, kun lähes kaikki kiertueelle osallistuneet muusikot esiintyvät raitiolinjoilla 7A ja 7B. Esiintyjiä tapahtumaan on tullut ulkomailta asti.

Kiertueen aikana katsojilla on mahdollisuus osallistua IHMEratikassa-yleisökilpailuun. Kilpailuun voi osallistua kuvaamalla soittajien esityksiä ja jakamalla videon YouTubessa tunnisteella #IHMEratikassa! Eniten tykkäyksiä sunnuntaihin 27.3. mennessä saaneen videon tekijä voittaa kahden tunnin ajelun tilausraitiovaunulla.

Ratikkasoittajien kiertue on tsekkiläisen taiteilijan Kateřina Šedán teos, osana IHME-nykytaidefestivaalia. Šedá luo raitiovaunuista kohtaamispaikan, jossa matkustaja voi kokea jotakin tavallisuudesta poikkeavaa ja jakaa sen muiden kanssa.

ratikka

Kasiratikassa matkustajia viihdytti Whale on. (Lukijan kuva.)

Teksti Jukka Leskinen