Tällä viikolla Helsingin ratikoissa on mahdollisuus kuulla live-musiikkia. Siis ei mitään humalaisten performanssia vaan oikeaa taidetta.

Ratikkasoittajien kiertueen musiikkia kuullaan keskiviikosta lauantaihin kaikilla raitiolinjoilla päivällä 9-15 välillä, sekä illalla 18-21. Liikkuvuuden helpottamiseksi ruuhka-aikana ei ole esiintyjiä. Kiertue huipentuu lauantaina 19.3., klo 19-21, kun lähes kaikki kiertueelle osallistuneet muusikot esiintyvät raitiolinjoilla 7A ja 7B. Esiintyjiä tapahtumaan on tullut ulkomailta asti.

Kiertueen aikana katsojilla on mahdollisuus osallistua IHMEratikassa-yleisökilpailuun. Kilpailuun voi osallistua kuvaamalla soittajien esityksiä ja jakamalla videon YouTubessa tunnisteella #IHMEratikassa! Eniten tykkäyksiä sunnuntaihin 27.3. mennessä saaneen videon tekijä voittaa kahden tunnin ajelun tilausraitiovaunulla.

Ratikkasoittajien kiertue on tsekkiläisen taiteilijan Kateřina Šedán teos, osana IHME-nykytaidefestivaalia. Šedá luo raitiovaunuista kohtaamispaikan, jossa matkustaja voi kokea jotakin tavallisuudesta poikkeavaa ja jakaa sen muiden kanssa.

ratikka

Kasiratikassa matkustajia viihdytti Whale on. (Lukijan kuva.)

Teksti Jukka Leskinen

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram