NEXT CENTURY FASHION, Hämeentie 5

 

 

Vuonna 2000 ovensa avannut parturi-kampaamona ja vaatekauppana toimiva Next century fashion työllistää tällä hetkellä 4 parturi-kampaajaa. Ihmiset varaavat ajan etukäteen tai kävelevät paikan päälle walk-in tyyliin. Toiset taas kävelevät paikan päälle istahtaakseen sohvalle vaihtamaan päivän kuulumiset. Ilmapiiri on rento ja useimmiten huone täynnä ystävyksiä.

 

Parturi-kampaamossa työskentelyssä parasta omistaja Payon mukaan on sosialisointi sekä uusien ihmisten tapaaminen.

 

Rauhallinen Payo hoitaa työnsä tarkasti ja omistautuneesti.

 

Omistajan mukaan yrittäjyys tuntuu hankalalta silloin tällöin. 18 vuoteen on mahtunut sekä ylä- että alamäkiä.

 

”We do the best job in the whole country! Everybody who comes here leaves with a special look!”, Payo riemuitsee.

 

JIAHE ASIAN MARKET, Sörnäisten rantatie 7

 

 

 

Kesällä 2016 avattu Jiahe Asian Marketin valikoima keskittyy pääasiassa kiinalaiseen ruokaan, mutta myös thaimaalaisia, vietnamilaisia ja japanilaisia tuotteita on saatavilla. Aurinkoinen työntekijä Ruby ottaa minut sydämellisesti vastaan ja tarjoaa takahuoneessa väkevän makuista teetä pienistä teekupeista.

 

”It is a must to have these shops for Asian people because Asian food culture is so much different from Finnish”, toteaa Jiahe Asian Marketissa työskentelevä Ruby.

Ruby kertoo Jiahe Asian Marketilla olevan paljon kanta-asiakkaita.

 

Rubyn mukaan suomalaiset ovat olleet erittäin kiinnostuneita kaupan antimista. Erityisesti opiskelijat ja teini-ikäiset käyvät ostoksilla useasti. Hän kertoo työn parhaita puolia olevan se, kun saa jakaa tietoa suomalaisille asiakkaille aasialaisista tuotteista.

 

 

 

HALAL-LIHA MAAILMA, Hämeentie 5

 

 

Halal-Liha Maailma myy suomalaista Vainion teurastamon halal-lihaa. Liha tulee teurastaa leikkaamalla eäimen kaulavaltimo auki terävällä veitsellä. Eläimen veri valutetaan ulos ja teurastuksen aikana lausutaan rukous.  Suomessa eläin tainnutetaan ennen veren valutusta.

 

Halal-Liha Maailmasta saa kaikkea afrikkalaisesta kalasta karitsaan ja vuohesta sonniin. Ainoastaan sikaa ei myydä, sillä se on haram, eli ”sitä, minkä Jumala on kieltänyt”.

 

Omistaja kertoo suurimman osan asiakkaista olevan afrikkalaisia, mutta mainitsee myös bangladeshilaisten ja suomalaisten käyvän jonkin verran lihakaupoilla.

 

Humoristinen omistaja tarjoaa minulle teetä luiden leikkaamisen lomassa. Luut myydään aasialaiseen ravintolaan, ja luista keitetään lientä.

 

 

Kuvat ja teksti: Liisa Hietanen