Chanell aito 6500 €

Laukku kuin laukku onko laukulla väliä?. Ensin kannattaa harkita tarkkaan, mitä ostaa ja mistä ostaa. Oletus sijoitussalkkua ostaessa on, että laukun hinta kasvaa vähän niinkuin sijoitus asunnon tyyliin vuosien saatossa ja laukun merkki ja malli pitävät pintansa muotioikkujen vaihdellessa. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta on 110-vuotias Chanel, jonka klassikkolaukut todennäköisesti säilyttävät arvonsa vielä tulevinakin vuosikymmeninä. Luksusmerkki Chanel on muodostunut monestakin syystä klassikoksi. Tärkeänä tekijänä on ollut Coco Chanel (1883–1971) itse, joka henkilöityi vahvasti brändinsä, ja useimpiin hänen suunnittelemansa luomuksiin liittyy vahva tarina. Coco Chanel oli merkittävimpiä 1900-luvun muodinluojia. Hän  puki naiset pikkumustaan ja puku koruihin sekä teki rusketuksesta tyylikästä.

Laukku voi todella olla sijoitus. Helsingistä löytyy useampi Vintage-liike, jotka ostavat laukkuja, ja arvokkaammat naisten käsilaukut voi myyjä jopa huutokaupassa erittäin hyvään hintaan.

Muotitietoiselle laukku on itseilmaisun keino. Keino näyttää kuka olet – tai kuka haluat olla. Muodikkuus ja muodikas ja muodokas ne ovat aivan eri asioita.  Trendit tulevat ja menevät. Tyyli kuitenkin säilyy olivatpa kyseessä vaatteet, laukut tai asusteet. Tyylikkään ihmisen tunnistaa jo kaukaa.  Muutamia merkkejä mainitakseni esimerkiksi Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Mulberry, Hermès, sekä Prada, näitä merkkejä ei Suomen maakunnista useimminkaan löydy mistään vaateliikkeestä on ne niin hintavissa hinnoissa.

On naisia ja naisia, joillekin kaupan muovikassi riittää, kun hän kantaa ostokset kotiin. Minkäänlaista arvokkaamman hintaista juhlalaukkua  monellakaan suomalais naisella ei yleensä näe tai ne on ostettu edullisesti marketeista. Varakkaamman ja arvonsa tuntevan naisen tunnistaakin siitä hänen laukustaan. Maahanmuuttajanaiset ovatkin luku sinänsä, sillä hehän ovat kotoisin maailman metropoleista miljoona kaupungeista, joissa merkkiliikkeitä on ja tietenkin myös kopioliikkeitä, sen olet varmasti todistanut ollessasi ulkomailla turistina, jossain lomakohteessa.

Monet valitsevat laukun asunsa väreihin sopivaksi ja toisin päin, meitä on moneksi. Johonkin juhlavampaan tilaisuuteen taas laukku toimii kivasti kaksinkertaisella hihnalla joko olalla tai käsivarrella, joten vaihtoehtoja riittää! Lisäksi laukku tuntuu sopivan tosi monenlaisiin asuihin – rennompiin kesäjuhliin teranssille, juhla-asuun ja ihan vaan arkeen oikeastaan mihin tahansa kokonaisuuteen yhdistettynä.

Koko on ollut aivan nappivalinta, tämä medium-koko on ihan täydellinen arkeen. Välillä katselen ihan huvikseni erilaista laukku kauppoja, jos niistä saattaisi löytyä kiinnostavia laukkuja. Täytyykin myöntää, että omistan laukkuja useampia eri käyttötilanteita varten. Sitä vain löytää itsensä jostain tekemässä heräte ostoksia. Työlaukkuja löytyy kannettavalle läppärille ja sille lompakolle ja meikkisetille,  koko on juuri sopivan tilava, jos vaikka vain lompakko mahtuu ja auton avaimet.

Reissu Laukut on sitten kategoria erikseen, onhan niitä reissuja eri tarkoitukseen ja päivän taikka pari reissussa, viikon, useamman viikon kuukauden tai pitemmän ajan. Laukkujen käyttö ja kantotavat vaihtelee. Tekee mieli välillä todella vaihdella kantotapaa.

Laukun sisältö onkin sitten out of the box. Tässä yksi esim. tästä asiasta. Elämän ruuhkavuosiin kannattaa miettiä tarkasti sitä laukkusi kokoa: Teksti lainattu  suomi24.fi

“No siinä sit aamulla lähtö häslingissä muijan koko laukun sisältö lävähti lattialle ja mitä ehdin siinä sivusilmällä katella niin kyllähän siinä järkettömän tavaravuoren seassa oli myös irto-tampaxeja useampikin kipale.Jälkikäteen mietiskelin et oiskohan tytsillä ollu menkat mut ei kehdannu sanoa sitä (itsesuggestiota->eihän se yksinkertaisesti voinu olla haluamatta meikäläistä :)) No sit taas kerran kun yks ’jutska’ tuli mun luokse koko viikonlopuksi niin kesken kaiken tuhmailun alko menkat eikä typyllä ollu minkään sortin tarvikkeita mukana ja mä jouduin prrrkele lähteen samantien kauppaan.Luulis et jos tietää et menkat ainakin saattaa alkaa kesken kyläreissun niin laukussa ois messissä suunnilleen koko menkka-arsenaali kaiken varalta”.

 

Kolumnisti: Anne Kaski-Klöve