Naiset tiskin takana

 

Baarissa työskentely on nähty perinteisesti välietappina matkalla siihen oikeaan ammattiin. Cocktailbaarissa työskentely vaatii kuitenkin paneutumista niin raaka-aineiden valmistukseen, juomatuotteiden historiaan kuin asiakaspalvelun hiomiseen.

Maailmansotien aikaan cocktailbaarit olivat naisten reviiriä, kunnes miehet palasivat rintamalta ottamaan työnsä takaisin. Siitä lähtien on otettu hitaita askeleita kohti tasa-arvoisuutta nais- ja miesbaarimestareiden välillä. Matkaa on kuitenkin vielä reilusti jäljellä. Yleisen ilmapiirin mukaan nainen ei voi työskennellä baarissa korkeassa asemassa, koska hän on heikko, tunteellinen ja kiukutteluun taipuvainen. Hänellä pitäisi olla paksumpi nahka ja roisimmat jutut.

Nämä kuvat ovat alku kuvasarjalle, jonka tarkoituksena on tuoda esiin vahvoja naisia ravintola-alalta. He ovat huippuammattilaisia riippumatta siitä, mitä sukupuolta edustavat.

Kanadalainen Kaitlin Wilkes on tukholmalaisen Corner Clubin bar manager. Hän edustaa Ruotsia Bacardi Legacy Cocktail Competition – kilpailun kansainvälisessä finaalissa, joka pidetään toukokuussa Berliinissä.

 

Ingrid Skaue Øines vieraili Helsingissä Bacardi Legacy Cocktail Competition -kilpailun puitteissa. Hän on bar manager To Rom og Kjøkken -ravintolassa Trondheimissa.

 

Noora Nyrhilä toimii baarimestarina joulukuussa 2016 auenneessa Tislaamo -baarissa Teurastamolla.

 

Nyrhilän työhön kuuluu baarityöskentelyn lisäksi Helsinki Distilling Company -tislaamon tuotteiden esittelyä messuilla ja tapahtumissa.

 

Julia Kokki työskentelee baarimestarina Kanavarannan Rusty Barissa.

 

 

Kokki huolehtii kunnostaan Cross Fit -treenien avulla. Baarimestarina työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa: erityisesti selkä on kovilla.

 

Teksti ja kuvat:

Laura Nissinen