Nousijajoukkueiden päävalmentajat vasemmalta Jani Honkavaara (HIFK), Keith Armstrong (Ilves) ja Sami Ristilä (FC KTP). Kuva: Feliks Heikkinen

 

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseet HIFK,FC KTP ja Ilves lähtevät intoa puhkuen tulevaan Veikkausliigakauteen. Trombit Sport oli mukana Veikkausliigan avaustilaisuudessa ja kyseli joukkueiden valmistautumisista sekä tavoitteista tulevalle kaudelle.

hifkilogo

HIFK nousi täksi kaudeksi Veikkausliigaan maalieron turvin, kun se voitti erinomaisen loppukirin ansiosta viime kaudella Ykkösen. Se on nostanut budjettiaan viime kaudesta reilusti ja lähtee taistelemaan tietään kuuden parhaan joukkoon tämän kauden sarjassa. Tuleva kausi on helsinkiläisseuralle ensimmäinen Veikkausliigassa. Kauan odotettu Stadin derby nähdään ensimmäisen kerran Veikkausliigakartalla jo kolmannella kierroksella 23.4.

Alla HIFK:in päävalmentajan Jani Honkavaaran mietteitä ennen kauden alkua:

hifkihonkavaara

 

ktplogo

Kotkalaisseura on palannut pitkän tauon jälkeen ja yhdistymisen kautta takaisin Veikkausliigaan. Joukkue dominoi viime kaudella Ykkösessä reilusti yli puoli kautta mutta viimeisten kierroksien romahdus tiputti kotkalaiset kakkoseksi. Kuitenkin FC Hongan konkurssin myötä KTP sai liigapaikan.

Alla FC KTPn päävalmentaja Sami Ristilän mietteet ennen kauden alkua:

ktpristilä

 

ilveslogo

Tampere on palannut takaisin Veikkausliigakartalle. Viimeksi Tampereella on koettu liigahuumaa vuonna 2011, joten syytä on odottaa jalkapallobuumin nousua tamperelaisten keskuudessa. Ilves pelasi itsensä Ykkösessä kolmanneksi ja kun Myllykosken Pallo ei saanut liigalisenssiä nousi Ilves Veikkausliigaan kaudeksi 2015.

Alla Ilveksen päävalmentajan Keith Armstrongin mietteet ennen kauden alkua:

ilveskeke

Teksti, haastattelut ja kuvat: Feliks Heikkinen ja Justus Haapala

Feliks Heikkinen
Feliks Heikkinen

 

Justus Haapala
Justus Haapala