Uuden nuorille suunnatun liikuntahankkeen, Big Muuvin lanseeraustapahtuma pidettiin Oopperatalossa perjantaina aamupäivällä.

Big Muuvilla on tarkoitus tuoda esille lapsille ja nuorille suunnattuja liikuntaharrastuksia, kuten tanssia, sirkusta ja trikkausta.

Tapahtuma on osa hallitusohjelman kulttuurin ja liikunnan kärkihankkeiden toteutusta. Uuden opetussuunnitelman mukaan tanssi ja liikunta tuodaan osaksi koululaisten arkea.

Tapahtumassa nuoret saivat muun muassa kokeilla balettia ammattilaisten kanssa.

Vartiokylän ala-asteen opettaja Taru Ruponen odottaa tapahtumasta oppilaittensa kanssa yhteistä liikkumisen iloa. Ruponen toivoo oppilaiden saavan kipinän tanssista ja trikkaamisesta, jossa tehdään akrobaattisia suorituksia lattiatasossa.

Muuv uutiskuva (1 of 1)

August Jalkanen ja opettaja Taru Ruponen.

Halima Said, Soinisen ala-asteen oppilas, puolestaan odottaa päivältä paljon tanssia. Suosittu trikkaaminen ei ole Halimalle entuudestaan tuttua. Hänenkin mielestä koululiikuntaa saisi olla enemmän.

Muuv uutiskuva Halima (1 of 1)

Halima Said (oik.) haluaisi koulussa enemmän korista ja jalkapalloa.

Tapahtuman juonsi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Marko Keränen. Mukana oli myös Suomen kansallisbaletin johtaja, Kenneth Greve.

Big Muuv -yhteistyössä ovat mukana Suomen kansallisbaletti, Nuori kulttuuri -säätiö, Sirkuksen tiedotuskeskus ja Suomen Nuorisosirkusliitto, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Valo ja Liikkuva koulu -ohjelma.

Muuv uutiskuva trikkaajan haastattelu (1 of 1)

Big Muuv -tapahtuman juonsi Marko Keränen (oik.)

Tapahtumasta tulee lisäksi kuvareportaasi Trombit.net sivuille.

Teksti Jukka Leskinen, kuvat Kristiina Sievi-Korte