Suomen Palloliitto yrittää kaikin voimin tuhota Suomessa päätään nostavaa kannattajakulttuuria.

Ääripäitä ja idiootteja löytyy aina ja tulee löytymään vastaisuudessakin. Et voi esimerkiksi kannattajaryhmän johtajana asialle mitään, jos yksi kannattaja haluaa toimia täysin vasten kaikkia normeja.

Ruotsissa jo ennen kauden avausottelua laitetaan neljän lapsen perheenisä kylmäksi kannattajien yhteenotoissa. Tässä tapauksessa puhutaan jo erittäin vakavista ongelmista. Kärjistäen sanottuna Suomessa Palloliitto jakelee seuroille suuria sakkoja soihduttelusta ja v*tun-huutelusta. Ei aivan täsmää. Ongelmat ovat todella pieniä Suomessa siihen verrattuna mitä annetaan ymmärtää.

Kaikki varmasti muistavat Suomi-Wales A-maaottelun olympiastadionilla ja sen kun poliisin erikoisjoukot hyökkäsivät aivan täysin yliampuvasti Pohjoiskaarteeseen kannattajien kimppuun. Tottakai tälläisestä kannattajat provosoituvat, kuka ei? Palloliitolla yksi syy lisää tuomita sen jälkeen kun on painien laitettu poliisille vastaan. Useampi kannattaja onkin jättänyt maajoukkuepelit taakseen viranomaisten, sekä palloliiton määräyksien vuoksi. Omia kannattajia kohdellaan kuin villieläimiä, samalla kun vieraskannattajat rettelöivät rauhassa.

Omia kannattajia kohdellaan kuin villieläimiä, samalla kun vieraskannattajat rettelöivät rauhassa.

Tämän hetken seuratoimintaa tarkastaessa suomifutiksessa on neljä asiaa joiden avulla kiinnostus ja intohimo nousisi huimasti ylöspäin. IFK:n nousu liigaan ja täten saataisiin jälleen todellisia Stadin derbyjä. Samalla kohtaisivat kaksi tämän hetken parasta kannattajaryhmää. Toinen on Ilveksen nousu liigaan ja samalla Tampereen palauttaminen liigakartalle. TPS:n ja Interin derbykiima täytyisi saada uudelleen sille tasolle mitä se oli 2-3 vuotta sitten Turussa. Katsomot täyteen ja laatufutista! Viimeisenä se, että jonkin ”maakuntajoukkueen” täytyisi nousta esiin. Tuleva kausi osoittaa onko liigaan toisiksi isoimmalla pelaajabudjetilla lähtevällä sarjanousija SJK:lla rahkeet siihen. Jo pelkästään näillä neljällä urheilullisella osalla kannattajakulttuurikin nousisi entisestään.

Kesäilta, laadukasta suomifutista ja kylmä olut. Suomessa ei saa nauttia alkoholia katsomossa, sen määrää laki, mutta miksi se onnistuu moitteettomasti 300:n kilometrin päässä? Miksi liput Veikkausliigaotteluun maksavat +20€, kun jokaista Bundesliigaottelua pääsee katsomaan vähän yli viidellä eurolla? Näin negatiivisesti ei tarvitse ajatella. Jos olutta haluaa juoda, sitä voi juoda ennen peliä, puoliajalla, sekä pelin jälkeen. Ja miksi et voisi maksaa otteluista hiukan kalliimpaa hintaa? Lipputulot menevät oman seuran tukemiseen ja pääseet aistimaan hienoa tunnelmaa ja näkemään rakastamasi seuran peliä.

Palloliitto, antakaa kannattajille hengähdystilaa, he kiittävät kyllä luottamuksesta. Ennemmin tai myöhemmin.

pressikuvat-1-32

Niko Lehmuskanta