HEO:n talossa, Castréninkadun puoleisessa liikehuoneistossa sijaitsee pieni ja sympaattinen parturi-kampaamo La Krow, jonka yrittäjänä toimii Hannele Huma.

Iloisen pirteä Hannele on toiminut nykyisessä liiketilassa vähän yli kaksi vuotta.

Olen toiminut yrittäjänä pitkään. Olin useita vuosia vuokratuolilla, mm. Vallilassa, Punavuoressa ja keskustassa Yrjönkadulla. Edellinen toimipaikkani oli Vallilassa. Halusin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni omasta kampaamosta. Etsin sopivaa paikkaa. Sitten löysin tämän HEO:n tilan. Se oli vapaana edellinen kampaajan jäätyä eläkkeelle, kertoo Hannele.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liikehuoneistoon tehtiin remontti ennen kampaamon avaamista. Lopputulos on kaunis ja persoonallinen.

 

Etsiskelin sopivaa kivijalkaliikettä nimenomaan Kallion alueelta. Viihdyn täällä tosi hyvin. Olo on kotoisa. Paikka on viihtyisä ja rauhallinen.

 

Kampaamossa on esillä maatuskoita, joita Hannele kerää.

 

HEO:n opiskelijoita täällä käy jonkin verran mutta ei kovin paljon. Monet, varsinkin he jotka asuvat HEO:n tiloissa, tulevat Helsingin ulkopuolelta. Heillä on usein vakkarikampaaja tai -parturi kotipaikkakunnallaan.

 

Osasta asiakkaita muodostuu ns. vakkariasiakkaita, jotka siirtyvät mukana vaikka toimitilat vaihtuvat. Niin se menee kampaamoalalla yleensäkin. Osa tulee kauempaakin, kun taas toiset valitsevat palvelun vaikkapa sijainnin mukaan.

 

Asiakkaat koostuvat enimmäkseen naisista. Eniten Hannele myy väri+leikkauspaketteja naisille mutta parturiasiakkaitakin käy.

 

Jonkun verran La Krow:ssa käy myös HEO:n henkilökuntaa. Rehtori Teijo Mathlin lukeutuu tyytyväisiin asiakkaisiin.

 

 

Kuvat: Anne Mattsson