Väestöliitto julkaisi tiistaina 14.3.2017 Poikien Puhelin -vuosiraportin. Vuoden 2016 aikana käytiin yli 10 000 keskustelua puhelimessa ja nuoria tavoitettiin myös YouTube-videoiden ja chatin kautta.

Poikien Puhelin on suunnattu alle 20-vuotiaille nuorille pojille ja miehille. Se on valtakunnallinen ja maksuton puhelinpalvelu, jonka tavoitteena on tarjota keino jutella anonyymisti aikuisen kanssa mieltään askarruttavista kysymyksistä. Tällä hetkellä noin joka kolmanteen puheluun pysytään vastaamaan ja työntekijä on aina koulutettu ammattilainen ja mies. Poikien Puhelin -tiimissä on neljä työntekijää.

Väestöliiton Poikien ja nuorten miesten tiimin palvelukehittäjä Joonas Kekkosen mukaan nuorten keskustelun tarve on lisääntynyt hurjasti mutta suora avun pyytäminen on nuorille vaikeaa. Kohtaamiset tapahtuvat nuorten ehdoilla ja suoriin kysymyksiin annetaan suoria vastauksia, sanoo Kekkonen. Keskusteluaiheet ovat laaja-alaisia mutta hallitsevia aiheita kasvu, moraali, seksuaalisuus ja väkivalta. Myös halu puhua tunteistaan on kasvanut, jatkaa Kekkonen.

Väestöliiton Poikien Puhelimen tiimin esimies Miguel Reyes ja Kekkonen toteavat poikien tarvitsevan jatkossakin heille suunnattua ja heidän tarpeisiinsa vastaavaa tietoa. Poikien Puhelimen tavoitteena on saada myös ruotsinkielinen linja ja huomioida maahanmuuttaja nuoret paremmin.

 

Kuvassa vasemmalta oikealle: Miguel Reyes, Herkko Himmelä, Anders Hulden ja Joonas Kekkonen.

 

Kuvat ja teksti: Noora Lipponen