Suomalaisten menestys kilpaurheilussa on hiipunut viime vuosikymmeninä, niin yksilö- kuin joukkuelajeissa. Vaikka kuluvana kalenterivuonna voitimme pari MM-kultaa ja olympiamitalia, ei se silti riitä voittoa janoaville suomalaisille.

Suomalaisille onnistunut urheiluvuosi sisältää menestystä useammalla rintamalla. Jääkiekossa MM-kulta, yksilölajeissa olympiakulta ja jalkapallomaajoukkue arvokisoihin. Mitä enemmän mitaleja Suomi saavuttaa, sitä tyytyväisempiä kansan syvät rivit ovat. Mutta voiko onnistunutta urheiluvuotta mitata pelkästään näillä mittareilla?

Ei.

Onnistunut urheiluvuosi sisältää paljon muutakin kuin eturivin urheilijoiden menestystä. Se pitää sisällään esimerkiksi junioreiden kehitystä, tulevaisuuden huippu-urheilijoiden nousua aikuisten kilpailuihin. Juuri nämä urheilijat ovat suomalaisen urheilun tulevaisuus.

Ja nämä samaiset urheilijat voivat tulevaisuudessa voittaa enemmän mitaleja kuin viime vuosina on totuttu voittamaan. Nuorissa urheilijoissa on tulevaisuus.

Nuoriin lupauksiin pitää keskittyä ja panostaa enemmän; heille tulisi antaa kaikki tieto ja mahdollisuudet kehittyä tulevaisuuden huippu-urheilijoiksi. Toki riippuu urheilijasta itsestään, haluaako hän maailman huipulle. Mutta jos hän haluaa, tulisi hänelle antaa kaikki mahdollinen tuki.

Pitkäjänteinen työ nuorten urheilijoiden parissa on ainut tie, joka tuottaa tulosta.

Ja tällä tavoin tulevaisuudessa toivottavasti näemme enemmän suomalaista urheilumenestystä.