Tapahtuman juonsi Roope Salminen.
Tapahtuman juonsi Roope Salminen.

 

Koululaisten rakentamat robotit olivat esillä 18.3.2016 Helsingissä Tapahtumakeskus Telakalla järjestetyssä Robot Stadissa -tapahtumassa.

Tapahtumakeskus Telakalla oli paikalla 500 peruskoululaista opettajineen yhteensä 21 koulusta. Oppilaat ovat rakentaneet ja ohjelmoineet robotteja talven aikana.  Robottien avulla opitaan ohjelmointia, algoritmista ajattelua ja teknologiataitoja.

 

Roboilu ei ole vain poikien juttu. Kilpailuja juonsi Kaj Kunnas.
Roboilu ei ole vain poikien juttu. Kilpailuja juonsi Kaj Kunnas.

 

Leikkimielisissä kisailusarjoissa robotit olivat esillä lavalla ja sokkeloissa.  Kolmannessa, yhdessä tehtyä -kisassa oppilaiden tekemät julisteet kertovat, miten he ovat toimineet yhdessä oppilasryhmänä robotin kanssa.

Robottiprojekti on toteutettu osana Koulutuksellisen tasa-arvon edistäminen -hanketta, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Tänä vuonna Lego-robotteja otetaan mukaan opetukseen 40 uudessa koulussa. Niille järjestetään ensi syksynä seuraava Robot Stadissa -tapahtuma.

 

Aurinkolahden peruskoulun pojat ovat ylpeitä `Kaurakäsi´-robotistaan.
Aurinkolahden peruskoulun pojat ovat ylpeitä `Kaura-koura´-robotistaan.

 

Tapahtuma oli hieno ohjelmallinen kokonaisuus lounaineen, ja oppilaat viihtyivät silminnähden.  Sellaistakin kuului, että robottien kanssa puuhastelu on niin kivaa, ettei se edes tunnu opiskelulta. Myöhemmin iltapäivällä tapahtumassa esiintyivät Musta Barbaari ja prinssi Jusuf.  Tapahtuman äänimaailmasta vastasi Dj Orkidea.

 

Teksti Iitu Poikela

Kuvat Martta Nerg