Stupido Shop Record Store on profiloitunut yhdistämään valikoimassaan valtavirran pop-musiikin vaihtoehtoisempaankin materiaaliin.
Stupido Shop -levykauppa on profiloitunut yhdistämään valikoimassaan valtavirran pop-musiikin vaihtoehtoisempaankin materiaaliin.

Joose Berglundin ja Jorma Ristilän perustama, aiemmin Idioottikaksoset- ja Stupido Twins Brothers  -nimillä kulkenut levy-yhtiö Stupido Records juhlii tänä vuonna 25-vuotissynttäreitään.

Stupidolle on vuosien varrella levyttänyt  niin legendastatusta nauttivia artisteja Aavikosta Karkkiautomaattiin kuin tuoreempiakin suuruksia, kuten Pää Kii ja The Valkyrians. Alusta asti yhtiö on hoitanut myös artistiensa keikkamyynnin.

Stupidon toiminta laajeni vuonna 1995, kun Iso Roobertinkadulle pantiin pystyyn levykauppa, joka muutti viime marraskuussa uusiin tiloihin Helsinginkadulle.

Kauppa on toiminut vuodesta 2007 asti erillään levy-yhtiöstä ja ohjelmatoimistosta, kaikki kuitenkin toimivat tutun Stupido-nimen alla.

Tänään perjantaina yhtiö juhlii neljännesvuosisadan mittaista taivaltaan Tavastialla ja Semifinalissa omien artistiensa voimin.

Kakka-hätä 77- ja Pää Kii -bändiensä kanssa lauteille nouseva Teemu Bergman kertoo, että Stupidon kanssa hommat hoituvat pääsiassa hyvin.

”Joose soittaa aina ja sanoo ´Tää ois vähän tämmönen sekavampi keissi’”, hän hekottelee ja lisää:  ”Kai sitä aikamoinen stupido täytyy olla, että tän yhtiön kanssa töitä tekee.”

Bergman puffaa lopuksi illan keikkoja: ”Kannattaa tulla paikalle, siellä on halpaa kaljaa!”

Stupido Records 25 vuotta tänään Tavastialla ja Semifinalissa (Urho Kekkosen katu 6) klo 20-04. Lavalla mm. Pää Kii, Waltari, Hypnomen, Katujen Äänet, Plutonium 74, Kakka-hätä 77 ja Arto Muna & Millennium.

Liput ennakkoon alk. 16,50 €, ovelta 17 €, ikäraja: K-18.

 

Teksti: Tommi Kumén
Kuvat: Joonas Vallius