Yli vuoden odotus on ohi. Upea ja uudistettu Kansallismuseon esihistorian näyttely avaa ovensa yleisölle lauantaina 1.4.. Kansallismuseon perusnäyttelyiden uudistuksen ensimmäinen vaihe on näin saatu päätökseen.

Kansallismuseon kauniista pääaulasta laskeudutaan portaat alas holviin. Aulassa komeilee kivikirves, johon saa koskea. Esihistorian näyttely rikkoo perinteisen museon rajoja.

Laajin ja kattavin näyttely suomalaisten alkuperästä kuvaa elämää kivikaudelta rautakauden lopulle. Esillä olevat 750 esinettä tarjoavat monipuolisen museokokemuksen, jossa arkeologiset löydökset on yhdistetty digitaalisiin mediakokemuksiin ja äänimaisemiin. Kosketeltavat esineet luovat vieraalle kokemuksellisen tavan tutustua historiaan.

Aito kivikirves.

 

Tilojen holvikaaria ja pyöreyttä on hyödynnetty näyttelyä rakennettaessa.

 

Seinällä on esitetty tavaroita, jotka ovat hävinneet vuosien saatossa.

 

Jäljitelty kuva maailman vanhimmasta kalaverkosta.

 

Kokeile, miltä vanha harpuuna ja muut välineet tuntuvat.

 

Suuri kalliomaalausseinä suorastaan vetää luokseen. Seinää koskiessa sen kuviot alkavat hehkua avaten näin yhteyden toispuoleiseen maailmaan.

 

Hirvellä, linnuilla ja muilla elämillä on ollut keskeinen pohjoisten kansojen maailmankuvassa.

 

Muinaisia koriste-esineitä.

 

Avajaisviikonloppuna 1.-2.4. Kansallismuseo järjestää opastettuja näyttelykierroksia ja vieraiden on mahdollisuus kuunnella Kansallismuseon työntekijöiden kokemuksia. Viikonloppuna Kansallismuseossa järjestetään myös Suomen esihistorian Wiki-sivuston päivitystilaisuus, johon yleisötyön työntekijä Hanna Korhonen kutsuu kaikki innostuneet mukaan.

 

Kansallismuseo

Mannerheimintie 34, Helsinki

Avoinnna ti-su klo 11-18, ma suljettu

Liput 10 / 7 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

 

Kuvat ja teksti: Noora Lipponen