Tekoälystä kuulee nyt puhuttavan kaikkialla. Mitä tekoäly oikeastaan on? Kysyimme asiaa aiheeseen perehtyneeltä liike-elämän vaikuttaja Antti Merilehdolta. Tapasimme Merilehdon itsenäisyyspäivänä keskustakirjasto Oodin avajaisissa. Hän on kirjoittanut kirjan Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018). Se on vuoden myydyin bisneskirja Suomessa. Samalla se on Antti Merilehdon esikoisteos.
Kirjassaan Merilehto käsittelee mm. sitä, miten tekoälyä tulisi hyödyntää ja kehittää käytännössä. Hän rohkaisee yrityksiä tekemään kokeiluja tekoälyllä ja miettimään, kuinka sitä voitaisiin hyödyntää omassa toiminnassa.
Evento Awards palkitsi Merilehdon vuoden puhujana huhtikuussa 2018. Antti kertoo mielellään tekoälystä ja sen hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista. Hän sparraa suomalaisyrityksiä ja johtoryhmiä digitalisaation tuomasta muutoksesta. Antin lähestymistapa on käytännönläheinen, tarjoten konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen. Yleisö on kiitellyt häntä innostavaksi ja mukaansatempaavaksi puhujaksi.
Miten Antista sitten tuli digitaalisen liiketoiminnan uranuurtaja?
“Kaikki alkoi 2016 Slush-tapahtumasta. Moderoin siellä keskustelun tekoälyn liiketoiminnasta. Meillä oli todella hyvä paneeli, perustajia kolmesta eri yrityksestä ja saimme aikaan hienon keskustelun. Valmistautuessani Slushiin luin kirjoja ja liityin useampaan tekoälyä käsittelevään FB- ja LinkedIn -ryhmään. Keväällä sparrasin johtoryhmiä muutaman miljoonan vaihtavista firmoista aina yli miljardin kokoluokkaan. Havahduin siihen, että suomalaisissa johtoryhmissä ei täysin oltu kärryillä tekoälyn ja koneoppimisen soveltamisesta. Asia on tärkeä, joten päätin kirjoittaa kirjan.”
Kirjasta julkaistiin syksyllä neljäs painos ja viides on valmisteilla. Kirjastoissa Antin kirja löytyy Bestseller osastolta. Tosin Oodin hyllystä sitä ei löytynyt. Kirjoja on hankittu kokoelmaan useampi kappale mutta kaikki ovat lainassa. Varauksia on jonossa 363 kappaletta.
Antti puhuu mielellään tekoälystä, sen hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista.
”Kaikki alkoi 2016 Slush-tapahtumasta. Moderoin siellä keskustelun tekoälyn liiketoiminnasta. Meillä oli todella hyvä paneeli, perustajia kolmesta eri yrityksestä ja saimme aikaan hienon keskustelun”, kertaa Merilehto syitä kirjailijaksi päätymiselleen.
Merilehto rohkaisee yrityksiä tekemään kokeiluja tekoälyllä ja miettimään, kuinka sitä voitaisiin hyödyntää omassa toiminnassa.
”Jos jokin voittoa tavoittelematon järjestö pyytää minua puhumaan tekoälystä, menen joka kerta, jos se vain suinkin onnistuu”, Antti Merilehto lupaa.
Tapasimme Antti Merilehdon Oodin avajaisissa.
Merilehto on kirjoittanut kirjan Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018). Se on vuoden myydyin bisneskirja Suomessa. Samalla se on Antti Merilehdon esikoisteos.