Tänään Suomen aikaan kello 13.50 käynnistyvä golfin Valspar Championship tarjoaa jälleen kerran kiinnostavaa seurattavaa huippugolfin maailmassa. Yhdysvaltain PGA-kiertueeseen kuuluva turnaus pelataan Innisbrook Golf Resortissa Copperheadin golfkentällä Floridan Palm Harborissa. Turnaukseen osallistuu 144 pelaajaa, joista puolet karsiutuu kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Copperheadin golfkenttä on par 71 kenttä ja se on 6712 metriä pitkä. Kaudella 2015-2016 Copperheadin kenttä luokiteltiin vaikeimmaksi PGA-kiertueella, jos major-kilpailuja ei oteta huomioon.

Kilpailun osallistujalista on mielenkiintoinen, vaikka tämän hetken maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson ei ota tällä kertaa osaa turnaukseen. Kilpailun voittoa puolustaa Etelä-Afrikan Charl Schwartzel. Schwartzelin kanssa samassa ryhmässä kilpailun aloittavat Ruotsin Henrik Stenson sekä Yhdysvaltain Bubba Watson. Stenson oli vuonna 2015 kilpailussa neljäs ja viime vuonna hän oli 11:s. Stenson on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla kuusi ja Watson on sijalla 16.

Yhdysvaltain 23-vuotias Justin Thomas on varmasti kova luu tällä viikolla. Viime viikolla Meksikossa pelatussa kilpailussa Thomas oli viides ja hän on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla kahdeksan. Thomas onnistui Meksikon turnauksessa tekemään hole-in-onen 220-metrisellä par-3 väylällä.

Muista pelaajista kannattaa ottaa huomioon Yhdysvaltain Matt Kuchar, jolla on tältä kaudelta kolme top-25 sijoitusta. Yhdysvaltain Ryan Moore antaa varmasti myös oman panoksensa tämän viikon kilpailussa. Moore on kahdessa edellisessä turnauksessaan sijoittunut viidenneksi ja kolmanneksi.

Japanin Kevin Na on myös varteenotettava kilpailija Valspar Championshipissa. Vuodesta 2009 japanilaisella on kolme top-10 sijoitusta Copperheadin kentällä pelattavassa turnauksessa.

Ei kannata myöskään unohtaa kahta Valspar Championshipin kaksinkertaista voittajaa, Etelä-Korean K.J. Choita ja Etelä-Afrikan Retief Goosenia. Heillä on varmasti oma sanansa sanottavaan myös tämän vuoden turnauksessa.

Valspar Championship tarjoaa varmasti huikeaa ja jännittävää seurattavaa koko viikonvaihteen ajan. Suurimpina ennakkosuosikkeina kisaan lähtevät Henrik Stenson sekä Justin Thomas.

Valspar Championship pelataan 9.-12.3.

Lähteet: www.pgatour.com

Teksti: Aki Huuhtola