Tällä viikolla autoilun kuninkuusluokka on siirtynyt Italian Imolan Autodromo Enzo e Dino Ferrari moottoriurheilu radalle kisaamaan kauden toista osakilpailua Emilia Romagna GP:tä.

Legendaarisella radalla  on vuosien saatossa järjestetty jopa 28 osakilpailua, joista monille vanhemmille moottoriurheilun ystäville varmasti ensimmäisenä mieleen tulee surullisen kuuluisa vuoden 1994 musta viikonloppu, jonka pelkkä muisteleminen aiheuttaa kylmiä väreitä. Tuona viikonloppuna laji menetti 2 kuljettajaa, ensin lauantaina Roland Ratzenbergerin ja seuraavana päivänä yhden lajin historian merkittävimmistä kuljettajista Ayrton Sennan.

Imolan radalla on ajettu F1 osakilpailuja aina vuodesta 1980 asti. Ratana Imola on vuosien varrella kokenut monia muutoksia. Esimerkiksi Tamburello mutkaan, joka aikanaan ajettiin kaasu pohjassa, on lisätty sikaani Ayrton Senna turmiollisen ulos ajon jälkeen. Toinen mustan viikonlopun jäljiltä tehty muutos oli Villeneuve-mutkaan, johon myös lisättiin sikaani tämä Roland Ratzenbergerin ulos ajon jälkeen. Näistä kahdesta edellä mainitusta Tamburellon sikaanissa on odotettavissa tapahtuvan muutamia ohituksia kisan aikana. Sen ollessa ensimmäinen varsinainen mutka pääsuoran sekä ainoan DRS-alueen jälkeen ja lähdön ratkaisu paikka sijoitusten osalta. Muualla tällä radalla ei ole odotettavissa paljoa ohituksia sen kapeuden vuoksi.

Kauden toisessa osakilpailusta voidaan odottaa tulevan taktinen taisto, sarjan kahden kärkitallin Red Bullin ja Mercedeksen välillä. Kisa viikonloppuna suuri merkitys tulee olemaan aika-ajolla, sillä radalla ajetuista 28 kilpailusta vain 10 on pystytty voittamaan eturivin ulkopuolelta. Heti kärjen takana on odotettavissa tapahtuvan tiukkaa vääntöä McLarenin, Ferrarin ja Alpha Taurin välillä, joista Ferrarin ja Alpha Taurin tiedetään tuovan merkittäviä uudistuksia autoihinsa. Myös muut tallit ovat ilmoittaneet tuovansa päivityksiä autoihinsa tulevien osakilpailujen aikana, joista merkittävimpänä Red Bull ilmoitti pyrkivänsä tuomaan useita päivityksiä seuraavien osakilpailuiden aikana ja moottori valmistaja Honda ilmoitti pyrkivänsä analysoimaan moottoria mahdollisten voimantuoton parannus mahdollisuuksien toivossa. Sarjan peräpäätä pitävä talli Haas puolestaan on ilmoittanut keskittyvän täysin vuoden 2022 autoon ja päivittämällä nykyistä autoaan enään uusilla jarrujen ilmanohjaimilla ennen tulevaa kisa viikonloppua.

teksti: Daniela Kälviläinen