Loukkaantumiset, laiskuus, vähäinen peliaika, liiallinen paine. Syitä on monia, miksi useat pelaajat eivät pysty tavoittamaan omaa potentiaaliaan.

5. Ibrahim Afellay

2000-luvulla PSV hallitsi Hollannin liigaa ja joukkueessa oli muutama todella lupaava pelaaja kuten Jefferson Farfan sekä DaMarcus Beasley. Kuitenkin PSV:n suurin lupaus oli Ibrahim Afellay. Marokkolaistaustainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja omasi taidot joilla nousta yhdeksi Hollannin parhaista pelaajista. Hän pelasi myös säännöllisesti Hollannin maajoukkueessa ja pelasi kolmessa EM 2008 -ottelussa. Afellay pysyi PSV:n riveissä aina vuoden 2011 tammikuuhun asti, kunnes Barcelona osti hänet vain kolmella miljoonalla eurolla. Syyskuussa 2011 Afellay koki suuren mullistuksen urallaan. Hänen eturistisiteensä hajosi ja tämä tiesi pitkää toipumisaikaa 25-vuotiaalle hollantilaispelaajalle.

Afellay vietti seuraavan vuoden sivussa eikä oikeastaan ikinä päässyt samalle tasolle kuin ennen loukkaantumistaan. Lainapestit Schalkessa ja Olympiakosissa menivät kohtalaisesti, mutta Barcelonan tai Hollannin avaukseen ei Afellaylla ollut enään mitään asiaa. Seuraavat kaudet hän pelasi Valioliigassa Stoken riveissä, missä hän ei suuremmin vakuuttanut, sillä loukkaantumiset jälleen söivät Afellayn peliaikaa. Nyt Afellay on palannut PSV:n paitaan, sinne mistä kaikki lähti liikkeelle. Loukkaantumiset ovat edelleen riesana Afellayn uralla.

4. Adel Taarabt

Pelipäällä ollessaan yksi viihdyttävimmistä pelaajista joita Valioliigassa 2010-luvun alussa nähtiin. Adel Taarabt saapui brittikentille vain 18 vuoden iässä. Taarabt ei kuitenkaan Tottenhamissa suuremmin päässyt näyttämään taitojaan ja hänet myytiin QPR:n riveihin. Hän nousi QPR:n keulahahmoksi, kun Neil Warnockin ryhmä nousi Valioliigaan 2010-11 -kauden päätteeksi. Taarabt teki kaudella 19 maalia ja 21 maalisyöttöä. Valioliiga-vuosina tehot uupuivat, mutta halutessaan Taarabt pyöritti puolustajia miten tahtoi. QPR putosi 2012-13 -kauden päätteksi Valioliigasta, mutta odotettavissa oli, että marokkolaistaituri ei halua pelata Mestaruussarjassa.

Taarabt vietti seuraavan kauden lainalla Fulhamissa ja AC Milanissa. Fulham-lainapesti meni miten meni, mutta Milanissa hän pelasi todella hyvin. QPR nousi seuraavaksi kaudeksi takaisin Valioliigaan, mutta Taarabt ei ollut samalla tasolla kuin ennen. Kesällä 2015 hänet myytiin portugalilaisjätti Benficaan. Hän ei pelannut 2015-16 -kaudella peliäkään Benfican ykkösjoukkueessa ja hänet pudotettiin reservijoukkueeseen. Vuodet 2016-2018 Taarabt vietti lainalla Genoassa ja hän oli kuin varjo itsestään. Tällä kaudella Taarabt on pelannut puolustavammassa roolissa ja tuonut nimeään takaisin. Taarabt tullaan kuitenkin muistamaan vain parista hyvästä kaudesta.

3. Adnan Januzaj

Adnan Januzaj’n nousu parrasvaloihin tapahtui todella nopeasti. Hän nousi Manchester Unitedin edustusjoukkueeseen 18-vuotiaana ja silloinen päävalmentaja David Moyes alkoi antamaan nuorelle belgialaiselle peliaikaa. Januzaj oli todellinen huippulupaus; ensimmäisen kauden aikana hän näytti jo kykenevän pelaamaan korkeimmalla tasolla. Tehoja ei hirveästi tullut, eivätkä tilastot muutenkaan hehkuttaneet Januzaj’ta suuremmin. Hänen peliesityksistään kuitenkin huomasi, kuinka hän oli etevä pelaamaan niin oikealla kuin vasemalla laidalla. Debyyttikaudella hän pelasi yhteensä 27 Valioliiga-ottelua ja teki niissä neljä maalia ja neljä maalisyöttöä.

Seuraava kausi oli Januzaj’lta todella heikko eikä hän saanut oikein mitään aikaiseksi. Sitten seurasi lainapestit Sunderlandiin ja Dortmundiin. Kummatkin jäivät kuitenkin suuriksi pettymyksiksi. Tässä vaiheessa jo vaikutti siltä, ettei Januzaj kykene pitämään potentiaalistaan kiinni. Real Sociedad hankki Januzaj’n itselleen vuonna 2017. Siirto maksoi 8,5 miljoonaa euroa. Sociedadissa Januzaj’n taso on ailahdellut edelleen ja vasta 25-vuotiaasta belgialaisesta voi jo sanoa, ettei hän tule ikinä tavoittamaan potentiaaliaan. 

2. Alexandre Pato

Harvoin on nähty yhtä suuria lupauksia kuin Alexandre Pato 2000-luvun lopussa. Pato oli siirtyessään AC Milaniin vuonna 2007 vasta 17-vuotias eikä Milan saanut peluuttaa Patoa virallisissa peleissä ennen talvea 2008, sillä hän siirtyi Euroopan ulkopuolelta alaikäisenä. Patosta kuitenkin kuoriutui nopeasti todellinen huippulupaus. Hän teki tehoja minkä kerkesi ja voitti Golden Boy -palkinnon vuonna 2009. 2008-2011 -kausien aikana hän teki noin maalin joka toisessa pelissä. Patolla oli taidot tulla yhdeksi Brasilian tähtipelaajista 2010-luvulla. Sitten kuitenkin alkoi loukkaantumiskierre, joka ei oikeastaan ikinä hellittänyt. 2011-12 -kaudella Pato pelasi vain 11 ottelua ja teki niissä yhden maalin.

Pato palasi Brasiliaan jossa hän pelasi Corinthiansin ja Sao Paolon riveissä. Hän ei päässyt vakuuttamaan edes Brasilian liigassa. Hän kuitenkin palasi Eurooppaan tammikuussa 2016, lainasopimuksella Chelsean kanssa. Hän kuitenkin pelasi vain kaksi ottelua. Seuraavan kauden hän pelasi Villarrealissa, jossa jälleen kerran tehot olivat hukassa. Sen jälkeen Pato on viettänyt aikaansa Kiinan ja Brasilian kentillä. Pato tullaan varmasti muistamaan ainoastaan pelaajana jolla oli taidot ja potentiaali, mutta loukkaantumiset veivät häneltä kaiken.

1. Danny Welbeck

Toinen ManU-pelaaja tällä listalla; Danny Welbeck nousi Manchester Unitedin akatemiasta suuren potentiaalin kanssa. Hän kuitenkin joutui kohtaamaan uran alkuaikoina vaikeuksia murtautua kivenkovaan United-hyökkäykseen, jossa pelasivat Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Carlos Tevez sekä Dimitar Berbatov. Welbeck vietti vuodet 2009-2011 lainalla Prestonissa sekä Sunderlandissa. 2011-12 oli kausi jolloin Welbeck nousi Unitedin avauskokoonpanoon ja hän teki yhdeksän maalia ja neljä maalisyöttöä 30 pelissä. Seuraavien kausien aikana Welbeckin rooli pieneni Robin Van Persien tulon myötä. Viimeisellä United-kaudellaan Welbeck teki jälleen yhdeksän maalia, mutta hänen aikansa Manchesterissa tuli päätökseen.

Siirto Arsenaliin maksoi 20 miljoonaa euroa ja hänen ensimmäinen kautensa Tykkimiehissä oli todella lupaava. Vain neljä maalia ja viisi maalisyöttöä, mutta useissa peleissä Welbeck oli todella pirteä ja häneltä odotettiin paljon myös seuraavien kausien aikana. Welbeck kuitenkin kärsi paljon loukkaantumisista eikä saanut tarpeeksi peliaikaa. Kesällä 2019 Welbeck siirtyi ilmaisella siirrolla Watfordiin. Peliaikaa on irronut vain yhdeksässä pelissä ja loukkaantumisista edelleen kärsivän Welbeckin tarina ei varmastikaan tästä tule parantumaan.