Mikä on avaruus? Miten äärettömyyden voi käsittää ja ymmärtää?

Valokuvagalleria Hippolytessä on meneillään Mikko Sinervon Unfinished Map of Cosmos -näyttely.

Helsingissä asuva ja työskentelevä 35-vuotias kuvataiteilija on ollut jo kymmenen vuoden ajan kiinnostunut avaruuden ilmiöistä tieteellisistä lähtökohdista. Nyt hän käsittelee näkemisen ja käsittämisen rajoja kuvataiteen kautta. Näyttely on toteutettu yhdistelemällä erilaisia kuvataiteen muotoja, esimerkiksi valokuvauksen eri tekniikoita, kipsitöitä ja pigmentillä käsiteltyjä valokuvavedoksia.

– En koe enää olevani puhtaasti valokuvaaja. Omat ideat voi toteuttaa niin monella eri tavalla, vuonna 2010 Aalto-yliopiston taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi valmistunut Sinervo kertoo.

Helsingin Yrjönkadulla sijaitseva Hippolyte tarjoaa Sinervon näyttelylle sopivan foorumin.

– Jos ei ole galleriaedustusta, hyviä näyttelytiloja on käytössä tosi vähän.  Lisäksi Hippolyten tilat ovat visuaalisesti hienot, kuvataiteilija sanoo.

Monet taiteilijat näkevätkin Hippolyten tilat positiivisena haasteena. Gallerian korkeat seinät ja ehjien nurkkaseinien puute haastavat pohtimaan esillepanoa ja keksimään uusia esitysratkaisuja. Siksi näyttelyt ovat usein visuaalisesti persoonallisia ja mielenkiintoisia.

Mikko Sinervon Unfinished Map of Cosmos -näyttely Hippolytessä (Yrjönkatu 8–10 sisäpiha) 31.3.–23.4.2017. Näyttely on avoinna ti–pe 12–17 ja la–su 12–16.

 

Laura Laakso