Golfin vuoden ensimmäiseen major-turnaukseen on aikaa yhdeksän päivää. Ensi viikon torstaina käynnistyvä The Masters Tournament pelataan totuttuun tapaan Augusta National Golf Clubilla. The Masters on ainoa major-turnaus, joka pelataan joka vuosi samalla kentällä. 6.-9.4. pelattava turnaus tarjoaa jälleen kerran erityisen jännittävää seurattavaa neljän päivän ajan.

Turnauksen voitosta tullaan näkemään jännittävä ja tiukka taisto.Voittajakandidaatteja on monia. Pystyykö vuonna 2015 Augustassa voittanut Yhdysvaltain 23-vuotias Jordan Spieth ottamaan kolmannen major-voittonsa? Miten tämän hetken maailmanlistan ykkönen ja kuumin pelaaja Dustin Johnson suoriutuu Augustassa? Entäpä Euroopan kuumimmat pelaajat tällä hetkellä, Henrik Stenson, Sergio Garcia, Rory McIlroy sekä Jon Rahm. Mikä on heidän panoksensa turnauksessa? Entä Australian Adam Scott ja Jason Day?

Mikä tulee olemaan viime vuoden voittajan Englannin Danny Willettin panos tämän vuoden turnauksessa? Tiger Woods on myös ilmoittanut, että tekee kaikkensa, jotta pystyisi osallistumaan tämän vuoden The Mastersiin. Nelinkertaisen Masters-voittajan osallistuminen kisaan olisi erittäin positiivista. Onnistuessaan Woods pystyy taistelemaan kilpailun voitosta.

Uskaltaisin väittää, että tällä hetkellä suurin ennakkosuosikki voittajaksi on Dustin Johnson. Johnson voitti viikonvaihteessa pelatun reikäpeliturnauksen, Dell Match Playn. Johnson oli monta vuotta voittajakandidaatti major-turnauksissa, mutta saavutti ensimmäisen major-voittonsa vasta viime kesän U.S. Openissa. Nyt kun Johnsonilla on kokemusta suuren ja arvostetun kilpailun voitosta, uskon että hän tulee olemaan erittäin vaikea voitettava Augustassa.

Yksi yllättäjä turnaukseen voisi olla Japanin Hideki Matsuyama. Matsuyama on voittanut PGA-kiertueella neljä turnausta, mutta major-voitto odottaa vielä vuoroaan. Matsuyama on noussut maailmanlistalla jo sijalle 4.

Turnauksen voi toki voittaa myös joku aivan muu pelaaja kuin ennakkosuosikit. The Masters tuppaa ratkeamaan yleensä vasta viimeisen päivän viimeisellä puoliskolla. Mitä tahansa voi tapahtua. Augustan kenttä on 6799 metriä pitkä ja sisältää paljon korkeuseroja. Viheriöt ovat myös viritetty huippuunsa ja puttaminen tulee olemaan hankalaa. Mielenkiinnolla odotamme, kuka kruunataan lopulta The Mastersin sankariksi.