Valokuvagalleria Hippolytessä työskentelevä Anna Laamanen on kiireinen. Tekemistä olisi vaikka kuinka.

Laamanen toimii vuonna 2015 käynnistyneen ja Koneen säätiön rahoittaman Taiteesta toimeentuloa -hankkeen projektipäällikkönä. Valokuvataiteilijoiden liiton hankkeen tarkoituksena on sekä löytää valokuvataiteelle uusia yleisöjä että keksiä tapoja, joilla taidetta voidaan myydä.

Myös Helsingissä Yrjönkadulla sijaitseva Valokuvataiteilijoiden liiton ylläpitämä Valokuvagalleria  Hippolyte on vahvasti mukana Taiteesta toimeentuloa -hankkeessa: galleria toimii hankkeen toimintaympäristönä.

Valokuvagalleria Hippolytessä on tällä hetkellä nähtävissä Mikko Sinervon Unfinished Map of Cosmos -näyttely

Hippolytessä järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia taidenäyttelyitä ympäri vuoden. Näyttelyiden aiheet ja toteutustavat vaihtelevat, mutta yhteistä on kameratyöskentely teosten perustana.

– Suuri yleisö ei välttämättä tunne valokuvaa taidemuotona. Sen takia järjestämme näyttelyiden yhteydessä erilaisia tapahtumia, joiden avulla tuodaan galleriaan uutta yleisöä, Laamanen avaa Taiteesta toimeentuloa -hankkeen toimintaa Hippolytessä.

Tapahtumissa voidaan esimerkiksi avata käynnissä olevaa näyttelyä vakavasti keskustellen tai lähestyä  aihetta kevyemmin vaikkapa musiikin tai dokumenttien kautta.

Hippolytessä on myös kirjakauppa, josta voi löytää uusimmat valokuvausalan lehdet ja kirjat. Myös vanhoja klassikoita on valikoimissa.

Hippolytessä valokuvataiteesta on tehty helposti lähestyttävää. Omalaatuinen, elokuvateatterista remontoitu galleriatila on kaunis, ja teoksia saa katsella rauhassa ilman, että näyttelyvalvoja tarkkailee jokaista liikettä. Mielenkiintoisista teoksista saa helposti lisätietoa kysymällä, ja aulaan voi halutessaan jäädä jutustelemaan henkilökunnan kanssa.

– Kahden vuoden aikana olemme onnistuneet tuplaamaan kävijämäärämme. Hippolyten vahvuus on se, että kaupalliset tekijät eivät vaikuta näyttelypolitiikkaamme. Se on Opetus- ja kulttuuriministeriön tuen ansiota, Laamanen lisää.

Näyttelyt voidaan siksi koota puhtaasti taiteellisista lähtökohdista.

Valokuvagalleria Hippolyte on avoinna ti-pe klo 12–17 ja la-su 12–16 osoitteessa Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha).

Laura Laakso