Lähdin tutkimusmatkalle Suomenlinnaan. Paikkaan, joka mun mielikuvissa on lähinnä se ykkös turisti mesta Helsingisssä. Poistin kuitenkin ennakkoluulot heti alkuun ja aloin heti lauttaan hypättyäni miettimään, että mitä kaikkea muuta Suomenlinna on.

Halusin saada selville jotain uutta, mitä en vielä paikasta tiennyt. Ketä siellä asuu ja mitä ne tekee?

Mites sinne Suomenlinnaan sit päästään? No Kapteeniahan siihen tarvitaan. Joten ensimmäisenä halusin tavata Kapteenin, Lasse Heinosen. Vaikka hän on toiminut 23 vuotta kipparina, on tämä hänen unelma ammattinsa edelleen.

Lasse Heinonen, 59

 

Käveltyäni hetken sisämaata kohti, tuli vastaan mies työvaatteissaan. Huusin hei ja pysäytin hänet.  Juttelimme hetken ja utelin kuka hän on ja mitä duunailee. Mies oli Timo Siekkinen, Suomenlinnan oma puuseppä ja saaren asukas. Käytiin Timon pajalla ja hän kertoi itsestään ja siitä mitä Suomenlinna hänelle on.

Timo Siekkinen

 

Timo Siekkinen Kuuntele Timon kommentit tästä!

 

Sain Timolta vinkin, että telakalle kannattaa mennä käymään.

Kuulin, että  isoa jäänmurtajaa huolletaan siellä. Ohitettuani ”pääsy kielletty, työmaa-alue” kyltit pääsin katsomaan mitä siellä tapahtuu. Ehdin muutaman kuvan ottaa, ennen kuin minut häädettiin alueelta….

 

Telakan jälkeen poikkesin Café Chapmanissa, jota minulle oltiin suositeltu, eikä turhaan. Paikassa oli aivan loistavat kahvit ja mukava henkilökunta.

Kahvilan tiskin takana Riitta Hakala kiireissään palveli asiakkaita, mutta ehti kuitenkin kertoa oman näkemyksensä Suomenlinnasta.

Riitta Hakala

 

Riitta Hakala Kuuntele Riitan nopeat mietteet!

 

Käveltyäni hetken ympäri saarta törmäsin kahteen Ala-astelaiseen kundiin ja he kertoivan omia mielipiteitään saarella asumisesta.

Emil Saren, 10 ja Alexander Vilokkinen, 8

 

Alexander Vilokkinen – Emil Saren-_1 Kuuntele mitä pojilla oli kerrottavaa!

Poikien kertomus pitää ihan paikkaansa, Turisteja on talvi-aikaankin paljon liikkeellä. Kevät fiiliksissä hekin!

Elias Lahtinen