Perse auki, puilla paljailla, rutiköyhä, varaton, massit loppu, toisin sanoen no money no funny… Kun rahavirta ehtyy ja tili vetelee viimeisiään, useimmilla opiskelijoilla vähintäänkin kuukausittain toistuva tila, rajoittuu potentiaalisten aktiviteettien määrä huomattavasti. Ulos on turha lähteä, koska kaikki vaatii kuitenkin rahaa, ja tekosyyt alkavat olla kuluneempia kuin Putinin vakuuttelut siitä, ettei Ukrainassa ole venäläisiä sotilaita.

Onko Tinder-treffit jo sovittu, mutta unohdit ottaa huomioon huomisen luottokortin suoraveloituksen? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä HEO:n kuvajournalistilinjan opiskelijat päättivät tänä vuonna listata yhteistuumin hieman vaihtoehtoisia ajanviettotapoja, luonnollisesti kuvareportaasien muodossa. Sit back, relax ja valmistaudu vetämään deitiltäsi matto jalkojen alta. Tai itseltäsi, voit toki mennä yksinkin. Tai äidin kanssa.

Tällä viikolla Trombit vie lukijat mukaansa leikkimään turistia omassa kotikaupungissaan. Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991 liitetty Suomenlinnan merilinnoitussaari on turistien keskuudessa yksi Suomen suosituimpia matkailukohteita, joten miksipä et siis itsekin ottaisi aikaa “kiireisestä” aikataulustasi ja matkustaisi kokemaan hieman maasi historiaa. Saarella on lukuisten ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi useita linnoituksia, vallihautoja ja museoita, joten pääset pennittömänäkin nauttimaan uskomattomasta päivästä.

Saarelle pääsee läpi vuoden Helsingin kaupungin liikennelaitoksen säännöllisesti liikennöimällä lautalla, jonka kyytiin pääsee Helsingin sisäisellä matkakortilla tai kertalipun hinnalla. Matka kestää noin 15-20 minuuttia, ja on jo itsessään mukava irtiotto arjesta.

Teksti ja kuvat: Uwa Iduozee