Hoitoalan imago on puhuttanut viime vuosina, ja  erityisesti koronapandemian  myllätessä alaa entistä kovemmin. Suuri määrä hoitajista on jäänyt lakkoon työ- ja palkkaolosuhteiden takia huhtikuun alussa..  Tilanne on kuitenkin jokseenkin parempi joillain työpaikoilla.

 

Haastateltu henkilö  pysyy tässä jutussa anonyyminä, hän kertoi omista kokemuksistaan tehostettujen asumispalveluiden työntekijänä.

 

-Meillä pandemian vaikutukset näkyy tietenkin maskien käytöllä, tehostetuilla hygieniatoimilla ja turvaväleistä huolehtimalla. Myös kontakteja muihin ihmisiin yksikön ulkopuolella vähennettiin.

 

Hän kokee omalla työpaikallaan palkan olevan kohtuullinen suhteessa työn määrään ja sen haastavuuteen.

 

– Työ on rentoa, päivät koostuvat arkisten askareiden tekemisestä yhdessä asukkaiden kanssa, sekä päivätoiminnasta ja harrastuksista. Kyseessä on kodin omainen asumisyksikkö, jossa vahvistetaan asukkaiden itsetuntoa, sekä itsenäisyyttä ja annetaan eväitä mahdollisimman normaaliin elämään.

 

Hän kertoo omalla työpaikallaan  olevan hyvä tilanne hoitoalan ammattilaisten suhteen.

 

– Henkilökunta on vaihtunut koronavuosien aikana, mutta työntekijöitä on riittänyt. Näin hyvä tilanne on vain harvoissa hoitoalan työpaikoissa. tähän varmasti vaikuttaa myös se, että työpaikkani on yksityisen yrittäjän omistuksessa.

 

Haastateltu toteaa, että vaikka omalla työpaikalla tilanne palkan ja työmäärän suhteen olevan hyvä, 

hoitajien palkkaa pitäisi nostaa ja työtä ruveta arvostamaan enemmän.

 

Eve Kaskenpalo